Kaalilaatikko
1 kg valkokaalia
500-700 g naudan jauhelihaa
2 sipulia, muutama kynsi valkosipulia
1dl riisiä (puuro)
5dl maitoa
suolaa, mustapippuria myllystä, hieman chili-pippuria
2 kanamunaa
5 dl maitoa
Keitä ensin riisipuuro;
Kiehauta 1 dl vettä, laita riisit, kunnes vesi on imeytynyt
riiseihin, lisää maito ja anna hautua puuroksi.
Pilko kaali pieneksi suikaleeksi ja laita veteen kiehumaan.
Kuullota sipuli voissa, ripottele hieman sokeria
lisää jauheliha ( huoneenlämpöisenä) ja ruskista,
mausta pippureilla ja suolalla
Yhdistä keitettyyn kaaliin jauhelihasipuliseos ja riisipuuro.
Voitele voilla uunivuoka, kaada seos vuokaan ja
kaada munamaito päälle ja voinokareita.
Hauduta n.170C uunissa 3-4 tuntia.
Tarjoa ruisleivän, (Manninen, "mannista" on syötyjo 70-luvulta lähtien.
Parempaa ruisleipää, eritoten riihileipää on mielestäni turha hakea )
pilkotun tomaatin ja kurkun kera jossa on
hieman oliiviöljyä ja sitruunasta puristettua
mehua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti