Tutustuin valkosipulietanoihin kauan sitten. Otimme töissä tavaksemme että käymme lounastauolla, palkkapäivänä syömässä vastapäisessä ravintolassa valkosipulietanat.
Siihen aikaan se oli aika eksoottista ruokaa. Etanat oli sitten aika kauan unohduksissa, kunnes taas muistin ne ja ajattelin, että näitä osaan tehdä itsekin. Siitä lähtien ne ovat olleet perheen ja ystävien suosiossa. Varsinkin tyttäreni joka opiskelee Helsingissä, kysyy aina tullessaan käymään että "äiti laitatko etanoita".
Joten tässä ohje.
Valkosipulietanat
1 prk etanoita (säilyke n. 12 kpl)
n.150 g voita
4-5 valkosipulin kynttä
tuoretta yrttiä maun mukaan (persilija, basilika)
sitruunan mehua
parmesan juustoa
Valmista ensin valkosipulivoi, puserra pehmeään
voihin valkosipulinkynnet hiennnonnettu yrtti
purista hieman sitruunasta mehua.
Huuhtele etanat siivilässä, kaada talouspaperin päälle
kuivaa paperilla painelemalla kevyesti.
Huuhtele etanat siivilässä, kaada talouspaperin päälle
kuivaa paperilla painelemalla kevyesti.
Laita etanapannun kuppeihin nokare valkosipulivoitavoita,
päälle etana ja vielä voinokare,
purista pannun päälle sitruunasta mehua.
purista pannun päälle sitruunasta mehua.
Ripottele raastettu parmesan juusto
etanoiden päälle.
Kuorruta uunissa 250C niin että pinta
on kauniin ruskea.
Tarjoa etanat kiinteän vaalean leivän kanssa
sekä raikkaan salaatin jossa on tuoretta
hedelmää (päärynää, persikkaa...)
Juomaksi sopii erinomaisesti samppanja tai hyvä kuohuviini.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti