Käyn koiran kanssa lenkillä päivittäin metsässä. Varsinkin nyt, kun olen tällä ihanalla vuorotteluvapaalla on aikaa pysähtyä. Metsä on aivan ihana paikka, sen monimuotoisuus, hiljaisuus, tuoksut värikylläisyys, (juuri tähän aikaan ) on tosi virkistäviä asioita.
On ihana haistaa ja maistaa Luojan antamia antimia. Tänä syksynä oli runsaasti sieniä ja mikä minua ilahdutti, suosikkisientä lampaankääpää oli runsaasti tarjolla. Keräsin vain yhden satsin kerralla eli ensin paistoin pihviksi pannulla ja toisen kerran laitoin lämpaankääpäpiirakkaa. Sieni on helppo valmistaa pihviksi, kun sen 'hattu' on niin laakea.
Molemmista tuli tosi ihania.
Lämpaankääpäpihvit
Lampaankääpäsientä
1 kanamuna
vehnäjauhoa, suolaa, mustapippuria, ripaus cilipippuria
voita paistamiseen
kuohukermaa
sokeria
sitruunasta puristettua mehua
Puhdista sienet, pyöritä ensin kanamunassa ja leivitä sitten vehnäjauhoissa joissa on suolaa,
mustapippuria ja ripaus chilipippuria.
Paista pannulla voissa, molemmin puolin, miedolla lämmöllä.
Lisää purkki kuohukermaa ja sokeria maun mukaan. Puristin vielä sitruunasta mehua.
Anna hautua hetken aikaa. Tarkista makua.
Tarjoile keitettyjen perunoiden kanssa.
Lisänä tarjoilin raikkaita tomaatteja ja kurkkua joihon ripottelin hieman oliivioljyä ja puristin
sitruunasta mehua.
Nopea ja helppo ruoka (sieniaikaan) josta saa halutessaan juhlavankin ruoan.