tiistai 6. lokakuuta 2009

Lampaankääpäpihvit



















Käyn koiran kanssa lenkillä päivittäin metsässä. Varsinkin nyt, kun olen tällä ihanalla vuorotteluvapaalla on aikaa pysähtyä. Metsä on aivan ihana paikka, sen monimuotoisuus, hiljaisuus, tuoksut värikylläisyys, (juuri tähän aikaan ) on tosi virkistäviä asioita.

On ihana haistaa ja maistaa Luojan antamia antimia. Tänä syksynä oli runsaasti sieniä ja mikä minua ilahdutti, suosikkisientä lampaankääpää oli runsaasti tarjolla. Keräsin vain yhden satsin kerralla eli ensin paistoin pihviksi pannulla ja toisen kerran laitoin lämpaankääpäpiirakkaa. Sieni on helppo valmistaa pihviksi, kun sen 'hattu' on niin laakea.

Molemmista tuli tosi ihania.



Lämpaankääpäpihvit



Lampaankääpäsientä

1 kanamuna

vehnäjauhoa, suolaa, mustapippuria, ripaus cilipippuria

voita paistamiseen

kuohukermaa

sokeria

sitruunasta puristettua mehua



Puhdista sienet, pyöritä ensin kanamunassa ja leivitä sitten vehnäjauhoissa joissa on suolaa,
mustapippuria ja ripaus chilipippuria.

Paista pannulla voissa, molemmin puolin, miedolla lämmöllä.

Lisää purkki kuohukermaa ja sokeria maun mukaan. Puristin vielä sitruunasta mehua.

Anna hautua hetken aikaa. Tarkista makua.




Tarjoile keitettyjen perunoiden kanssa.

Lisänä tarjoilin raikkaita tomaatteja ja kurkkua joihon ripottelin hieman oliivioljyä ja puristin

sitruunasta mehua.

Nopea ja helppo ruoka (sieniaikaan) josta saa halutessaan juhlavankin ruoan.














1 kommentti:

  1. Olen myös sienihullu ja lampaankääpäpihvit ovat todella herkkua. Ne jotka syövät niitä ensimmäistä kertaa, eivät meinaa uskoa että ne ovat "vain" sientä!

    Kauniit astiat sinulla. Minulta on vuosien mittaan särkynyt tuollaiset 8-kulmaiset lautaset, rakastin niitä. Ostin ne työmatkalla oululaisesta astiakaupasta. Piti lähteä sinne asti ostamaan syviä lautasia :)

    VastaaPoista