maanantai 2. marraskuuta 2009

Nopea ja helppo Kinkku- tomaattipannari



Ihana lokakuun viimeinen päivä, Pyhäinpäivä! Aurinko paistaa. Pia-ystäväni soitti ja pyysin häntä metsä-
lenkille. Mietin kumpaa tarjoaisin ennen lähtöämme, suolaista vai makeaa. Sitten päätin, että teen suolaisen
pannarin. Valmistin sen pyöreään piirakkavuokaan.


Tomaatti- kinkkupannari

4 dl maitoa
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
2 rkl öljyä (löysin aivan ihanan Neito voin makuinen Erikoisrypsiöljyn)
2 kpl valkosipulinkynttä
n. 70g ylikypsääkinkkua
2 tomaattia
n.2 dl juustoraastetta
mausteita maun mukaan
Mausteeksi laitoin suolaa, basilikaa, cilipippuria ja ripauksen sokeria sekä
päälle tuoretta persilijaa.

Pannarin valmistus:
Laita kulhoon maito, kananmuna, vehnäjauhot, puserretut valkosipulinkynnet ja mausteet.
Anna taikinan turvota hetken (n.10-20 min).
Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan.
Lisää päälle suikaloitu kinkku, ohuiksi siivuiksi leikatut tomaatit sekä
lopuksi juustoraaste ja päälle persilijaa.

Paista pannari 200C astetta, uunin keskitasolla n. 45min.

Tästä tuli aivan ihanan makuinen pannari, nopea ja helppo.
Nautimme sen kahvin kera,  oikein veitsellä ja haarukalla.
Salaatiksi laitoin tomaattilohkoja joiden päälle ripautin öljyä ja sitruunanmehua.

Maistuu muuten kylmänäkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti