torstai 1. lokakuuta 2009

Ihana kasvissosekeitto!


Sitten kun on syöty ihania etanoita ja maukasta kaalilaatikkoa, tekee mieli jotain kevyempää. Vaikka tähänkin kasvissosekeittoon tulee kyllä kermaa ja voita (huomaa keitossa oleva kiilto, aika herkullisen näköistä).

Ruoan laitossa ja tarjoilussa on kattaus erittäin tärkeä. Itse pidän ja kerään vanhoja kauniita astioita (kiitos Ritva-ystävälle joka minut aikoinaan siihen innosti) joista saa tosi upeita kattauksia eikä todellakaan tarvitse tehdä juhla-ateriaa! Aivan arkena tajottu ruoka hienosti katettuna vaikka uushopeisilla aterimeilla antaa juhlan tuntua. Muistan kun tytär asui vielä kotona ja kattoi pöydän hän kysyi, "äiti laitanko hopeat".


Tässä tämä minun sosekeittoni:


1 ps porkkanoita
5 kpl keskikokoista perunaa
2 kpl sipulia, valkosipulia muutama kynsi jos tykkää
1 lihaliemikuutio, kana, kasvisliemikin sopii hyvin, (suosi
liemikuutioita jotka eivät sisällä aromivahvennetta E621)
n. 100g sulatejuustoa ehdoton suorikkini on mascarpone juusto
suolaa
sokeria
voita
ripaus mustapippuria myllystä sekä
chilipippuria
kermaa
sitruunasta puristettua mehua


Laita pilkotut porkkanat ja perunat veteen kiehumaan.
Kuullota sipuli voissa, ja lisää ripaus sokeria.
Laita sipuli porkkanoiden ja perunoiden kanssa kiehumaan ja lisää liemikuutio, keitä kypsiksi.
Soseuta sauvasekoittimella, lisää mausteet, anna hautua liedellä ainakin tunti.

Mitä pidempään haudutat sitä maukkaampi keitto!

Lisää sitten sulatejuusto, loraus kermaa ja nokare voita.
Maistele keittoa, sokeri ja voi tuovat porkkanan maun esille.
Maustaminen on mielestäni niin maku asia, mistä itse pitää.
Itse pyöristelen makua sokerilla, suolalla, sitruunan mehulla,
mitä makua se milloinkin kaipaa.


Kuvasta voi päätellä, että Romeo-koirakin (kotioloissa Romppainen) tykkää tästä keitosta.
-Varsinkin kun "terästää" keittoa muutamalla nakinpalalla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti